העברת אתר מוויקס לוורדפרס – בואו נעשה סדר

בזמן האחרון אני מקבלת הרבה פניות מבעלות ובעלי אתרים לגבי מעבר מוויקס לוורדפרס.

אז קודם כל – לא נרחיב כרגע על ההבדלים בין וויקס לוורדפרס. אין ספק שוורדפרס זאת פלטפורמה מעולה ומומלצת למי שמעוניין להשקיע באתר שלו ולהפנות אליו משאבים (למשל להשקיע בקידום אתרים, להוסיף לאתר פיצ'רים חדשים…). אני הכי בעד וורדפרס וזאת הפלטפורמה שאני הכי ממליצה עליה ברוב המקרים.

אבל

אין דבר כזה להעביר אתר מוויקס לוורדפרס

חשוב להבין שאין באמת דבר כזה "להעביר אתר מוויקס לוורדפרס". אין כפתור בוויקס שאפשר ללחוץ עליו ולהוריד בעזרתו את קבצי האתר.

וזה אחד הדברים שמתכוונים אליו כשאומרים שהאתר בוויקס לא שייך לנו. מעבר לעובדה שויקס יכולים לסגור את הפלטפורמה שלהם גם מחר והאתר שלנו ילך איתם (כמו שקרה בישראבלוג, סלונה ועכשיו בקפה דה-מרקר), קבצי האתר לא באמת שייכים לנו, ואין לנו איך לייצר אותם ולהעביר לפלטפורמה אחרת.

אז כשאנחנו מדברים על מעבר לוורדפרס, בעצם מדובר בבנייה של אתר חדש לכל דבר ועניין.

למה בכלל כדאי להעביר אתר מוויקס לוורדפרס?

הסיבות להעברת אתר מוויקס לוורדפרס מגוונות. בדרך כלל בעלי אתרים מגיעים אלי מאחת מהסיבות הבאות:

  • לא הסתדרו עם וויקס – ניסו להוסיף משהו והכל התחרבש, לא מצליחים לשנות דברים במערכת וכדו'.
  • החליטו לעשות שינוי גדול באתר (למשל הוספה של הרבה תכנים או של חנות), מבינים שמדובר בהשקעה למען העסק ובודקים את כל האפשרויות.
  • מנסים לעשות קידום אתרים במשך זמן מה ולאחר התייעצות עם אנשי מקצוע או זמן שבו האתר לא עולה במיקומים, החליטו לבחון מעבר לוורדפרס.

אז כן, אמנם מדובר במעבר לא קל, אבל כזה שטומן בתוכו הרבה יתרונות.

אתרי וורדפרס הם יותר קלים לקידום, מהסיבה שאפשר לשנות בהם הרבה יותר דברים בהשוואה לוויקס, הם לרוב מהירים יותר, מתפקדים יותר טוב, והרבה יותר קל להטמיע בהם שינויים לאורך זמן.

בנוסף, ציינתי כבר שבוויקס האתר לא באמת שייך לך, אלא לוויקס. לכן לא ניתן לייצא את קובצי האתר שנבנה בוויקס ולהעביר אותו לשרת אחר. 

לעומת זאת, אתר הוורדפרס שלך, התכנים שלו והקבצים שלו שייכים לך. זה אומר שגם אם בעתיד מסיבה מסוימת יתעורר הצורך לעשות בו שינויים, להעביר אותו לשרת אחר או כל דבר אחר שעולה על דעתך – ניתן להוריד את קבצי האתר בלי בעיה, בכפתור אחד.

האם תמיד כדאי לעבור מוויקס לוורדפרס?

לא. 

נכון שאני בונת אתרי וורדפרס ואפשר להגיד שדעתי מוטה, אבל לא תמיד כדאי להעביר אתר. אם האתר שלך מתפקד יפה ומשרת היטב את צורכיך וצרכי הגולשים – אין סיבה לרוץ להעביר אותו.

מתי כן כדאי? אם יש לך תוכניות גדולות מהאתר, רצון לשפר אותו ולהשקיע בו ובאופטימיזציה שלו – אז כדאי כבר להשקיע בנכס שהוא לגמרי שלך, וילך איתך שנים קדימה.

העברת אתר מוויקס לוורדפרס
זמני טעינה לאתר בוויקס (מצד ימין) ולאותו אתר בוורדפרס לאחר בניה מחדש ושדרוג

איך עוברים מוויקס לוורדפרס בלי לפגוע בקידום האתר?

לאט ובזהירות.

סביבת פיתוח

את האתר החדש אנחנו בונים בסביבת פיתוח, הרחק מעיניו של גוגל ומנועי חיפוש אחרים. בצורה כזו גוגל לא מזהה את התוכן באתר שלנו כ"תוכן כפול".

עליה לאוויר בצורה מסודרת

כשהאתר מוכן לעלייה לאוויר, נגיד לדומיין שלנו שמעכשיו הוא מצביע על האתר החדש שלנו בוורדפרס ולא לוויקס.

כך שכשנקליד את הכתובת שלנו בשורת הכתובת, נגיע לאתר החדש ולא לישן.

את האתר בוויקס יש להוריד מהאוויר כדי שלא יהיה לנו בטעות תוכן משוכפל מאונדקס בגוגל.

שמירה על מבנה כתובות והפניות במידת הצורך

לפני ואחרי המעבר מבצעים סריקה של האתר בתוכנת סריקה, בזמן המעבר דואגים שכל הכתובות נשמרות בדיוק אותו דבר, ואם יש צורך בשינוי כתובות (לפעמים ננצל את ההזדמנות של המעבר לטובת אופטימיזציה של היררכיית האתר ומבנה הכתובות) – עושים את זה בצורה מסודרת עם הפניות 301.

העברת הדומיין

אם הדומיין (כתובת האתר) נרכש דרך וויקס, לא ניתן להפנות אותו לאתר החדש ויש צורך בשחרור הדומיין מוויקס. לאחר שמשחררים את הדומיין מוויקס מקבלים קוד סודי באפשרותו ניתן "לתפוס" את הדומיין בכל רשם דומיינים אחר.

העברת תיבת מייל וניוזלטר במידת הצורך

אם פתחתם תיבת מייל של ג'ימייל (g suite) דרך וויקס, גם את התיבה צריך להעביר – לבטל אותה בוויקס ולהירשם מחדש דרך גוגל. אפשרות נוספת היא להשאיר רק את התשלום לתיבת המייל דרך וויקס, ולהמשיך להשתמש בג'ימייל כרגיל.

בכל מקרה צריך לוודא שהדומיין מפנה לתיבת המייל באופן תקין.

אם השתמשתם בשירות הניוזלטר shoutout של וויקס – תצטרכו לבחור מערכת דיוור חדשה ולהעביר את אנשי הקשר למערכת החדשה.

חכו, יש לי גם חדשות טובות!

אז נכון שאמרתי שמדובר בבניה של אתר חדש, *אבל* –  החלק הכי קשה בכל תהליך של בניית אתר הוא בדר"כ כתיבת ואיסוף התכנים לאתר. אם כבר הקמת אתר אני ממש לא מחדשת לך.

אם יש לך כבר אתר בוויקס – סימן שגם יש לך תוכן!

וזה מוריד חלק נכבד מהעומס שלך בתהליך, ומקל על הבניה – התוכן כבר קיים ונשאר רק "לרוץ" על אפיון מסודר, עיצוב עדכני והזנת תכנים.

לכן "להעביר מוויקס לוורדפרס" יכול להיות תהליך יותר מהיר מאשר בניית אתר מאפס, למי שעדיין אין לו אתר.


לקריאה על ההבדלים בין וויקס לוורדפרס

רוצה להעביר איתי את האתר שלך מוויקס לוורדפרס? אני מתה על פרויקטים כאלה. קליק כאן כדי ליצור איתי קשר ולקבל הצעת מחיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יש גם ניוזלטר!

אני שולחת אליך למייל אחת לחודש טיפים, מדריכים ומידע על בניית אתרים וניהול אתר.

אני אף פעם לא שולחת ספאם.